Pravilnik foruma

Ići dole

Pravilnik foruma

Počalji od Mihajlo taj Pon Okt 26, 2009 11:50 am

PRAVILNIK FORUMA

Član 1

Pristup i odlazak sa foruma su slobodni. Registracijom korisničkog imena na forumu, gost postaje učesnik foruma. Forum ima administratora, koji može ovlastiti pojedine učesnike da moderiraju odredjene podforume.

Član 2

Učesnik je dužan da se ponaša u skladu sa ovim Pravilnikom.
U slučaju nepoštovanja Pravilnika, ili nedoličnog ponašanja, administrator je može da bez opomene obriše spornu temu, ili poruku. Istovremeno, administrator će opomenuti učesnika, javno na forumu, ili preko PP (Privatne pošte). U ekstremnim slučajevima, administrator može bez opomene da udalji učesnika sa foruma, bez, ili sa obrazloženjem o razlozima i o dužini kazne. Udaljavanje učesnika sa foruma može biti privremeno i trajno. Privremeno može biti od tri do sedam dana. Administrator sve odluke donosi samostalno, a u slučaju potrebe konsultuje se sa moderatorima.

Član 3

Administrator može da imenuje učesnika da bude moderator podforuma, kao i da opozove to imenovanje. Moderator vodi računa o podforumu koji mu je poveren i u slučaju potrebe opominje učesnike zbog nedoličnog ponašanja, ili kršenja odredbi ovog Pravilnika. Administrator nije dužan da obrazloži učesnicima odluku o imenovanju, ili opozivu moderatora. Moderator nema prava žalbe u slučaju opoziva. Moderator je dužan da javno obrazloži predlog administratoru da učesnik bude kažnjen udaljavanjem sa foruma. Učesnik ima pravo žalbe administratoru, ako smatra da predlog moderatora nije na mestu. Odluku o svakom pojedinačnom slučaju donosi administrator. Odluka administratora je konačna i obavezujuća za sve učesnike i moderatore.

Član 4

Učesnik se obavezuje:
1. Da se ponaša u skladu sa ovim Pravilnikom.
2. Da poštuje mišljenje i ličnost drugih učesnika *, da ne koristi više nadimaka i da za nadimak ne uzima ime aktelne javne, ili istorijske ličnosti.
4. Da naslov teme, sadržaj ankete i poruke budu u skladu sa dobrim običajim, bez vredjanja i klevetanja.
5. Da ne vredja druge učesnike, a posebno ne po osnovu nacionalne, verske, rasne, ili polne pripadnosti i seksualne orijentacije, niti po osnovu članstva u političkim, nevladinim, društvenim, sportskim i drugim organizacijama. Da se uzdrži od provokacija, da ne odgovara na provokacije i uvrede, već da o svemu obavesti administratora.
Da ne pokreće, ili učestvuje u raspravama koje raspiruju mržnju i pozivaju na nasilje.
Da štiti svoju i privatnost drugih korisnika.
Da štiti pravo na intelektualnu svojinu. Da ne postavlja reklamne sadržaje.
Da ne postavlja pornografske, ili druge sadržaje koji su zakonski sankcionisani.
6. Da prilikom otvaranja teme vodi računa o tematici podforuma. **
Da ne otvara novu temu bez provere da li u podforumu već postoji slična tema, u koju može postaviti komentar.
Da iz naslova teme koju postavi bude što jasnije o čemu je reč. ***
Da jednu poruku ne postuje više puta u istom, ili u različitim topicima i podforumima.
7. Da, ako prenosi tekst sa inetrneta, prenese samo kraći izvod i uz svoj komentar uputi učesnike na link. Da napomene odakle prenosi kraći tekst, ili delove dužeg teksta.
Da, ako postavlja fotografije, postavi samo jednu, i uz svoj komentar uputi učesnike na link. Fotografija može sama po sebi biti komentar, ili ilustracija komentara.
Da, ako prenosi tekst na stranom jeziku, postavi samo kraći pasus u originalu i sa obaveznim prevodom, a učesnike uputi na link. Da se ne obraća učesnicima na stranom jeziku, sem kolokvijalno, ili uzrečicama.

Član 5

Učesnik je odgovoran za sadržaj poruke koju objavi na forumu.
Administrator i moderatori nisu odgovorni za sadržaj poruka koje objave učesnici.

Član 6

Napomene:
* Da, ako želi da se našali - to bude na nivou šale. Da ne čini drugima ono što ne bi želeo da drugi čini njemu, pod bilo kojim izgovorom.

** Teme koje su otvorene u neodgovarajućem podforumu, po oceni administratora, biće bez upozorenja prebačene u odgovarajući podforum. Pitanja administratoru postavljau se preko Privatne pošte. Pitanja i komentari administratorovih i moderatorovih postupaka mogu biti postavljeni isključivo u podforumu .

U slucaju nepostovanja pravila korisnik ce se upozoriti ili u najgorem slucaju kazniti banom!
avatar
Mihajlo
Administrator
Administrator

Broj poruka : 242
Datum upisa : 25.10.2009
Godina : 28
Lokacija : Banja Luka

Pogledaj profil korisnika http://sportski-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu